شایان بورس به عنوان سایتی مرجع در راستای ارائه اخبار و رخدادهای بازار سرمایه و کالا و بورس ایران و جهان و تحلیل های علمی و نیز آموزش به افرادی که قصد ورود به بازار سرمایه را دارند در خدمت کاربران گرامی میباشد. "Shayan Bourse" is as a reference site for news and events in capital market and goods and the exchange of scientific analysis and training to those who wish to enter the capital market. محل فعالیت شایان بورس در ایالات متحده آمریکاست و صرفا کلاسهای حضوری در شهر واشینگتن دیسی برگزار می گردد*** شایان بورس حامی معامله گران حرفه ای ایران *** با مراجعه به منوی برنامه کلاسها می توانید در کلاسهای آنلاین شایان بورس از طریق اسکایپ در اقصی نقاط جهان خصوصا ایران ثبت نام نموده و شرکت نمایید*** شما می توانید با تلفن : 12402211683+ با ما در ارتباط باشید شایان بورس
شایان بورس شایان بورس شایان بورس شایان بورس شایان بورس


سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک در پایان نشست فصلی روز جمعه خود در سطح تولید روزانه نفت این سازمان تغییری ایجاد نکرد. بنابراین دوازده کشور عضو اوپک برای کاهش سطح تولید خود و مقابله با روند نزولی قیمت نفت با یکدیگر به توافق نرسیدند. اوپک خواهان مذاکرات بیشتر در این زمینه با کشورهای غیرعضو این سازمان است.عبدل الله البدری، دبیرکل اوپک در این رابطه گفت: «حجم تولید خود را اعلام نکرده ایم. زیرا بدنبال مذاکرات با کشورهای غیرعضو اوپک هستیم. می خواهیم ببینیم آیا می توان به توافقی بر مبنای اراده جمعی برای جلوگیری از سقوط قیمت نفت دست یافت.»در حالی که تا اواسط کار روز جمعه بازارهای معاملات نفتی قیمت نفت برنت بیش از ۴۴.۵ دلار در ازای هر بشکه بود، انتشار شایعاتی مبنی بر افزایش سطح تولید اوپک تا سقف ۳۱.۵ میلیون بشکه در روز قیمت آنرا به رقم ۴۳ دلار در ازای هر بشکه تنزل داد.اوپک برای از دست ندادن سهم خود در بازار و مقابله با روند تولید نفت کشورهای غیرعضو، استراتژی عدم کاهش سطح تولید روزانه نفت خود را در دستور کار قرار داده است. برخی از اعضای اوپک از جمله ونزوئلا و الجزائر با تداوم این سیاست تولید مخالف هستند. اقتصاد این کشورها وابستگی شدیدی به صادرات نفت دارد.دالین حسن، خبرنگار اعزامی یورونیوز به مقر اوپک در وین می گوید: «تصمیم اوپک مبنی بر عدم تغییر در استراتژی خود دوره جدیدی از گمانه زنی ها را آغاز می کند و براین اساس قیمت نفت می تواند بازهم کاهش یابد. به اعتقاد کارشناسان در صورت ادامه سقوط قیمت نفت، اقتصاد کشورهای عضو اوپک که به درآمد نفت وابستگی زیادی دارد در مقابل یک آزمون بزرگ استقامت قرار می گیرد.»

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک روز جمعه در وین، مقر این سازمان آغاز شد.سقوط شدید قیمت نفت در بازار به اهمیت برپایی این نشست افزوده و پیش بینی می شود وزیران نفت ۱۲ کشور عضو درباره کاهش سطح تولید این سازمان و استراتژی آن بحث و تبادل نظر کنند.علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی گفت: «این موضوع را نشان خواهیم داد که ما آماده همکاری و کار با کسانی هستم که خواهان ثبات قیمت نفت در بازار هستند.»بیژن نامدار زنگه، وزیر نفت ایران نیز اعتقاد دارد: «واقع بین هستم. فکر نمی کنم کشورهای عضو اوپک آمادگی کاهش سطح تولید خود را داشته باشند. تهران حق افزایش تولید نفت از زمان لغو تحریمها را برای خود محفوظ می داند.»در بین کشورهای عضو اوپک اختلاف نظرهایی درباره کاهش و یا عدم کاهش سطح تولید این سازمان وجود دارد. ایران از جمله کشورهایی است که پس از لغو کامل تحریمهای بین المللی خواهان افزایش تولید نفت خود است.اما کشورهایی چون ونزوئلا و یا الجزائر که از سقوط شدید قیمت نفت رنج می برند در پی کاهش سطح تولید اوپک و در نتیجه افزایش قیمت طلای سیاه در بازار هستند. قیمت نفت از ماه ژوئن سال ۲۰۱۴ تا کنون ۶۰ درصد افت داشته است.اما کشورهای دارای نفوذ بالای این سازمان از جمله عربستان سعودی اعتقاد دارند اوپک برای از دست ندادن سهم خود در بازار نفت دنیا و رقابت با تولید نفت کشورهای غیرعضو نباید سطح تولید خود را کاهش دهد.دالین حسن، خبرنگار اعزامی یورونیوز به مقر اوپک در وین در گزارش خود می گوید: «اکثر کارشناسان پیش بینی می کنند اوپک در سطح تولید خود تغییری ایجاد نکند. در عین حال بحث و گفتگو در این زمینه بین اعضا ادامه دارد. کشورهایی چون الجزائر و ونزوئلا با اعمال فشار خواهان کاهش سطح تولید هستند. اما سئوال اینست که آیا این گفتگوها به رسیدن به نتیجه ای که موجب رضایت همه و جلوگیری از سقوط قیمت نفت شود منجر خواهد شد؟»

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

نرخ بیکاری در فرانسه در سه ماهه سوم سال جاری میلادی روندی صعودی به خود گرفته و به بالاترین حد خود طی ۱۸ سال اخیر رسیده است.براساس داده های موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه نرخ بیکاری در این زمان به رقم ۱۰.۶ درصد جمعیت فعال این کشور رسیده است. این نرخ در مقایسه با یک سال گذشته ۰.۲ درصد افزایش دارد. این آمار معادل افزایش ۷۵ هزار نفری تعداد افراد بیکار است. این رقم برای اولین بار طی هشت سال اخیر از میانگین نرخ بیکاری در منطقه پولی یورو فراتر رفته است.در این بین نرخ بیکاری بین افراد رده سنی ۱۵ تا ۲۴ سال به رقم ۲۴.۶ درصد جمعیت این قشر می رسد.این آمار خبر خوبی برای دولت فرانسه که اولویت خود را مهار نرخ بیکاری در کشور اعلام کرده بشمار نمی رود.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

در آستانه نشست روز جمعه سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، خبرهایی مبنی بر موافقت ضمنی عربستان سعودی برای کاهش میزان تولید نفت این سازمان مخابره شده است.براساس این خبرها که هنوز صحت آنها کاملا تایید نشده، عربستان سعودی، از جمله کشورهای صاحب نفوذ اوپک اعلام کرده در صورتی که کشورهای غیرعضو اوپک حاضر به کاهش سطح تولید خود باشند این کشور نیز موافق کاهش تولید نفت اوپک تا سقف ۱ میلیون بشکه در روز خواهد بود.جرمی استرچ، کارشناس بانک کانادایی«سی آی بی سی» گفت: «در این نشست انتظار نمی رود تغییراتی در اهداف تولیدی اوپک صورت گیرد. اما می توان هر گونه نشانه ای مبنی بر همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک را در زمینه تولید نفت بررسی کرد. شاید هم برخی کشورهای عضو این سازمان فشار را بر روی کشورهای دارای نفوذ آن از جمله عربستان سعودی جهت کاهش تولید، افزایش دهند.»ایران از جمله کشورهای عضو اوپک است که تمایل دارد در صورت لغو کامل تحریمهای بین المللی سطح تولید روزانه نفت خود را افزایش دهد.سازمان اوپک برای از دست ندادن میزان سهم خود از بازار و مقابله با روند تولید نفت کشورهای غیرعضو این سازمان، استراتژی عدم کاهش سطح تولید روزانه خود را در دستور کار قرار داده است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

ماریو دراگی، رییس بانک مرکزی اروپا در پایان نشست روز پنجشنبه این نهاد با شرکت در یک کنفرانس خبری از تقویت سیاستهای پولی حمایتی نهاد تحت امرش خبر داد.براین اساس اگر چه نرخ بهره بانکی این نهاد از ۰.۰۵ درصد تغییری نکرده اما میزان بهره سپرده آن از منفی ۰.۲ به منفی ۰.۳ درصد افزایش یافت. از طرف دیگر برنامه خرید ماهانه اوراق قرضه دولتی این نهاد معادل ۶۰ میلیارد یورو تا ماه مارس سال ۲۰۱۷ تمدید شد. اجرای این برنامه به خرید اوراق قرضه نهادهای منطقه ای در حوزه پولی یورو نیز گسترش یافته است.آقای دراگی در این رابطه گفت: «تصمیمات اتخاذ شده امروز پویایی روند رشد اقتصادی حوزه پولی یورو را افزایش خواهد داد. هیئت مدیره بانک مرکزی تحولات مربوط به نرخ تورم را زیر نظر خواهد داشت و در صورت ضرورت با استفاده از همه ساز و کارهای خود واکنش مقتضی را برای حفظ و تبیین سیاستهای پولی انطباقی و متناسب خود نشان خواهد داد.»تصمیمات و تدابیر بانک مرکزی اروپا با استقبال سرمایه گذاران اروپایی و واکنش مثبت بازارهای بورس این قاره مواجه نشده است. ارزش سهام در بازار بورس فرانکفورت افتی معادل ۳.۵۸ درصد داشته است. این افت ارزش سهام در بازار بورس لندن ۲.۲۷ درصد گزارش شده است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا، به ریاست ماریو دراگی در پایان نشست روز پنجشنبه خود نسبت به تقویت تدابیر حمایتی این نهاد اتخاذ تصمیم کردند.اگر چه نرخ بهره بانکی این نهاد از ۰.۰۵ درصد تغییری نکرده اما میزان بهره سپرده آن از منفی ۰.۲ به منفی ۰.۳ درصد افزایش یافته است. این به معنای آنست که سپرده گذاری نزد بانک مرکزی اروپا نه تنها شامل بهره نمی شود بلکه ۰.۳ درصد مبلغ سپرده باید به این نهاد پرداخت شود.از سوی دیگر بانک مرکزی اروپا برای شتاب دادن به آهنگ رشد اقتصادی در حوزه پولی یورو از ماه مارس سال جاری برنامه خرید ماهانه اوراق قرضه دولتی معادل ۶۰ میلیارد یورو را به مرحله اجرا درآورده است. براساس تصمیم این نهاد اجرای این برنامه تا ماه مارس سال ۲۰۱۷ تمدید شد.هدف اصلی بانک مرکزی اروپا از اتخاذ چنین تصمیماتی گردش پول و مبارزه موثرتر با نرخ بسیار پایین تورم در حوزه پولی یورو و رفع خطر تورم منفی در این منطقه است. این نرخ در ماه نوامبر سال جاری نسبت به یک سال گذشته تغییری نکرده و ۰.۱ درصد بوده است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا، به ریاست ماریو دراگی در پایان نشست روز پنجشنبه خود نسبت به تقویت تدابیر حمایتی این نهاد اتخاذ تصمیم کردند.اگر چه نرخ بهره این نهاد از ۰.۰۵ درصد تغییری نکرده اما میزان بهره سپرده آن از منفی ۰.۲ به منفی ۰.۳ درصد افزایش یافته است.هدف اصلی این نهاد از اتخاذ چنین تصمیمی گردش پول و مبارزه موثرتر با نرخ بسیار پایین تورم در حوزه پولی یورو و رفع خطر تورم منفی در این منطقه است. این نرخ در ماه نوامبر سال جاری نسبت به یک سال گذشته تغییری نکرده و ۰.۱ درصد بوده است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

تحلیل فاندامنتال

با اینکه تغییری در نرخ بهره ی اروپا داده نشد و این نرخ بدون تغییر در 0.05 درصد باقی ماند، بانک مرکری اروپا نرخ بهره ی شبانه ی پولهای خوابانده شده را کمتر کرد و از عدد منفی 0.2درصد به منفی 0.3 درصد کاهش داد. این تصمیم بدلیل گسیل سرمایه ها از بانکها و به سمت بازار ها و استفاده از اونها برای اشتغالزایی گرفته شد.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

روند نزولی قیمت انرژی در بازار بویژه قیمت نفت موجب شده نرخ تورم در حوزه پولی یورو همچنان در سطح بسیار پایینی قرار داشته باشد.داده های موسسه آمار اتحادیه اروپا، یوروستات نشان می دهد نرخ تورم در ماه نوامبر سال جاری نسبت به یک سال گذشته تغییری نکرده و ۰.۱ درصد بوده است. این نرخ پایین تر از پیش بینی کارشناسان بوده و از اهداف از پیش تعیین شده بانک مرکزی اروپا یعنی رسیدن به نرخ تورم ۲ درصدی فاصله زیادی دارد.این روند فشار را بر روی سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا به ریاست ماریو دراگی بیشتر کرده است. نشست مهم این نهاد روز پنجشنبه سوم دسامبر برگزار خواهد شد. پیش بینی می شود در این نشست بانک مرکزی اروپا در سیاستهای پولی حمایتی خود برای بالابردن نرخ تورم و مبارزه با خطر تورم منفی در حوزه پولی یورو تغییراتی ایجاد کند.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

جانت یلن، رییس بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا می گوید میزان رشد اقتصادی کشورش طی سالهای آینده به قدری خواهد بود که متضمن اشتغالزایی مناسب در کشور باشد.خانم یلن دوهفته مانده به نشست مهم بانک مرکزی از وجود اختلاف عقیده در بین اعضای کمیته سیاست پولی نسبت به افزایش و یا عدم افزایش نرخ بهره این نهاد خبر می دهد.از سوی دیگر رییس بانک مرکزی ایالات متحده نسبت به رسیدن به نرخ دو درصدی تورم در کشور یعنی هدف از پیش تعیین شده نهاد تحت امرش ابراز خوشبینی کرده است. به اعتقاد وی تاثیر منفی سقوط قیمت نفت بر روی نرخ تورم تا سال آینده کمتر خواهد شد.بازارهای مالی بی صبرانه در انتظار نتیجه اجلاس مهم ۱۵ و ۱۶ دسامبر بانک مرکزی آمریکا هستند. احتمال دارد این نهاد در پایان این نشست دو روزه نرخ بهره خود را از حدود صفر درصد افزایش دهد.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

بانک مرکزی بریتانیا روز سه شنبه نتیجه بررسی سالانه میزان مقاومت و عملکرد بانکهای این کشور در برابر بحران اقتصادی موسوم به «استرس تست» را منتشر کرد.نتایج این آزمونها نشان می دهد بانک سلطنتی اسکاتلند و استاندارد چارترد نسبت به پنج بانک بزرگ دیگری که مورد آزمون قرار گرفته اند بنیه نسبتا ضعیف تری دارند. این دو بانک اخیرا به عملیات افزایش میزان سرمایه دست زده بودند.بانک مرکزی بریتانیا در نتیجه گیری کلی نیز اعلام کرده سیستم بانکی این کشور هفت سال پس از آغاز بحران اقتصادی، هنوز ضعیف است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

داده های موسسه آمار اتحادیه اروپا، یوروستات نشان می دهد نرخ بیکاری در حوزه پولی یورو در ماه اکتبر سال جاری بار دیگر کاهش یافته است.در ماه آوریل سال ۲۰۱۳ میلادی ۱۲.۱ درصد جمعیت فعال حوزه پولی یورو دچار معضل بیکاری بوده و نرخ بیکاری در این منطقه به بالاترین حد خود رسیده بود. اما براساس آمارها از این زمان نرخ بیکاری روندی نزولی به خود گرفته و با دربر گرفتن ۱۰.۷ درصد جمعیت فعال حوزه پولی یورو در ماه اکتبر سال جاری به پایین ترین حد خود طی سه سال اخیر رسیده است.در این بین آلمان با نرخ بیکاری معادل ۴.۵ درصد جمعیت فعال این کشور دارای پایین ترین آمار مربوط به بیکاری در حوزه پولی یوروست.فرانک یورگن وایزه، مدیر آژانس کاریابی آلمان می گوید: «افزایش قابل توجه میزان اشتغالزایی از سوی شرکتها ادامه دارد. تعداد استخدامها نیز بیشتر شده است. بنابراین باردیگر بازار کار وضعیت مناسبی دارد و برای مقابله با چالشهای آینده آماده است.»بالاترین نرخ بیکاری نیز در کشورهای یونان و اسپانیا ثبت شده است. یونان با داشتن ۲۴.۶ درصد بیکار در بین جمعیت فعال خود دارای رکورد در حوزه پولی یوروست.همچنین آمارها نشان می دهد در بین ۱۷ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر بیکار در حوزه پولی یورو بیش از ۳ میلیون نفر جوان زیر ۲۵ سال وجود دارد.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

بیل گیتس، بنیانگذار کمپانی مایکروسافت و ثروتمندترین فرد دنیا به مناسبت برگزاری کنفرانس محیط زیست و تغییرات آب و هوایی در پاریس طرح کاملی برای گسترش و توسعه انرژیهای غیرآلاینده و پاک ارائه داده است.در این زمینه ائتلافی بنام «ائتلاف برای انرژی های پیشرفته» با شرکت ۲۷ ثروتمند بزرگ و سرمایه گذار تشکیل شده است. هدف اصلی این ائتلاف سرمایه گذاری وسیع برای رسیدن به تکنولوژی است که بتواند با نوآوری به توسعه انرژیهای پاک، تجدیدپذیر، غیرآلاینده و جایگزین بپردازد.بیل گیتس می گوید: «باید به منابع انرژی بهتری نسبت به منابع مورد استفاده امروز یعنی انرژی فسیلی برسیم. ما به انرژی پاک و همچنین قابل اطمینان نیاز داریم.»مارک زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی فیسبوک، جف بزوس، مدیرعامل شرکت آمازون، جک ما، بنیانگذار شرکت علی بابا، ریچارد برانسون، بنیانگذار کمپانی ویرجین و جورج سوروس، میلیاردر آمریکایی از جمله افراد سرشناس و ثروتمندی هستند که در این طرح شرکت کرده و برای اجرای آن سرمایه گذاری خواهند کرد. میزان سرمایه گذاری بیل گیتس در این پروژه دو میلیارد دلار گزارش شده است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

 

سناریوهای احتمالی نشست بعدی بانک مرکزی اروپا و تاثیر آن بر بازارهای خاورمیانه

چشمان دنیای تجارت نگران به نشست بانک مرکزی اروپا دوخته شده است، چون در این نشست ماریو دراگی، رئیس بانک آخرین دیدگاه های خود را درباره منطقه پولی یورو و سیاست های کلی پولی آینده را بیان خواهد کرد. گمان پردازی ها و جستجوی سرنخ درباره سناریوهای ممکن، وضعیت یورو را مبهم کرده است.هفته پیش ارزش یورو در برابر دلار به کمترین میزان خود طی هفت ماه گذشته رسید. همچنین عملکرد یورو نسبت به سبد ارزهای جهانی هم حاکی از ضعف یورو بوده است.سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا بارها گفته اند که حاضرند برای افزایش نرخ تورم در منطقه پولی یورو دست به کار شوند. نشست این نهاد برای تعیین سیاستهای جدید پولی این هفته برگزار می شود. احتمالا یکی از برنامه ها افزایش خرید ماهانه اوراق قرضه دولتی خواهد بود.ماریو دراگی، رییس بانک مرکزی اروپا گفته که رسیدن به هدف نرخ تورم دو درصدی نیاز به زمان بیشتری دارد. با این وجود، آقای دراگی در بیستم ماه نوامبر از برنامه فعلی سیاست کمی بانک مرکزی اروپا دفاع کرد و افزود که این برنامه باعث کاهش هزینه های استقراض شرکتهای تجاری در منطقه پولی یورو شده است.عدم قطعیت درباره تصمیمات نشست بانک مرکزی اروپا منجر به سقوط ارزش یورو طی ماه گذشته در مقابل سایر ارزها شده است. بطوریکه ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا ۳.۸۳ درصد، ین ژاپن ۲.۱۷ درصد، پوند بریتانیا ۱.۲۱ درصد، یوان چین ۲ درصد کاهش داشته و در مقابل فرانک سوییس ۰.۴۳ درصد بیشتر شده است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

 

هیئت مدیره صندوق بین المللی پول روز دوشنبه یوان، واحد پولی چین را در لیست واحدهای پولی مرجع مربوط به ساز و کارهای حمایتی این نهاد قرار داده است. از این پس علاوه بر دلار آمریکا، یورو، پوند و ین ژاپن یوان نیز شامل این مکانیسم موسوم به «حقوق برداشت ویژه» و یا همان اس دی آر «SDR» می شود.کریستین لاگارد، رییس صندوق بین المللی پول این تصمیم نهاد تحت امرش را نتیجه اجرای برنامه های اصلاحی در سیستم پولی چین می داند، وی می گوید: «اضافه کردن یوان به سیستم (حقوق برداشت ویژه) تایید و به رسمیت شناختن اعمال اصلاحات مهم است که شامل باز شدن اقتصاد چین و تعیین اصول و چهارچوب مالی برای بازار است.»کشورهای دارای حقوق برداشت ویژه عضو صندوق بین المللی پول می توانند از این واحدهای پولی برای حمایت از واحد پولی ملی و در راه تقویت سیاستهای پولی خود استفاده کنند.علاوه بر ساز و کار حمایتی، اس دی آر، سیستمی برای احتساب نرخ بهره وامهای اعطایی این نهاد نیز شمرده می شود.این تحول قدرتنمایی اقتصادی چین در برابر ایالات متحده آمریکا، برترین اقتصاد دنیا را افزایش می دهد.در حال حاضر حدود ۲.۵ درصد نقل و انتقالات تجاری بازرگانی در دنیا با یوان چین، ۳ درصد با ین ژاپن، ۲۹ درصد با یورو و ۴۳ درصد با دلار آمریکا صورت می گیرد.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

اتحادیه اروپا و ژاپن رایزنی های خود برای رسیدن به توافق در زمینه تقویت همکاریهای اقتصادی بازرگانی را ادامه می دهند.این گفتگوها روز دوشنبه در توکیو از سر گرفته شد و محور آن روی حقوق گمرکی مربوط به مواد غذایی صادراتی اتحادیه اروپا و حذف احتمالی آنها معطوف شده است. از طرف دیگر توکیو نیز برای برداشته شدن حقوق گمرکی مربوط به خودروهای صادراتی ژاپنی به اتحادیه اروپا مذاکره می کند.این مذاکرات و گفتگوها زمانی مطرح می شود که ژاپن با ۱۱ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه از جمله ایالات متحده آمریکا قرارداد تجارت آزاد امضاء کرده است.حدود ۴۰ درصد حجم مبادلات بازرگانی در دنیا به اتحادیه اروپا و ژاپن مربوط می شود.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

قیمت طلا به پایین ترین حد خود طی شش سال اخیر رسیده است. روز دوشنبه هر انس طلا در بازار معاملات فلزات گرانبها ۱۰۵۶ دلار مورد معامله قرار گرفته است.بالا بودن ارزش دلار آمریکا و احتمال ایجاد تغییر در سیاستهای پولی بانک مرکزی ایالات متحده موجب تردید سرمایه گذاران شده است. بازار در انتظار نشست مهم این نهاد در ماه دسامبر است. پیش بینی می شود سیاستگذاران بانک مرکزی امریکا در این جلسه نسبت به افزایش نرخ بهره بانکی این نهاد تصمیم گیری کنند.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

 

دانلود تحلیل تکنیکال جفت ارزها در هفته 46

 

دانلود تحلیل تکنیکال هفته چهل ششم

کلیک کنید

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

GPLD

طلا روز جمعه در نزدیکی حد کف شش ساله ی خود قرار گرفت و برای هفته ی دیگری از کاهش ها آماده شد چرا که تمایل سرمایه گذاران تحت تاثیر چشم انداز افزایش نرخ بهره از سوی بانک فدرال قرار گرفته است.سرمایه گذاران پیش بینی می کنند بانک فدرال افزایش نرخ بهره ها را در ماه دسامبر آغاز خواهد کرد چرا که نظرات اخیر و داده های اقتصادی احتمال این مساله را بالا برده است.تعداد اولیه مدعیان بیکاری ایالات متحده در هفته ی گذشته و قبل از انتشار گزارش مشاغل غیر کشاوزی هفته ی آینده، به حد کف یک ماهه رسید.با بهبود فضا و شرایط بازار کار، احتمال دارد بانک فدرال نرخ بهره ها را تا ماه دسامبر افزایش دهد.داده های اخیر تورم نیز نشان دادند که قیمت ها رو به افزایش اند و این مساله باعث تقویت پیش بینی ها مبنی بر افزایش نسبی تا رسیدن به هدف بانک فدرال شد.دلار آمریکا به فشارهای خود بر طلا ادامه داد چرا که شاخص دلار در برابر سبد ارزهای اصلی تا 100.88 هم پیش رفت.شاخص دلار در حال حاضر حدود 99.86 است در حالی که این دوره را با 99.93 شروع کرد.طلا به حد کف 1066.38 رسید و اکنون در 1068.28 دلار بر اونس معامله می شود.طلا در حال سپری کردن ششمین هفته ی متوالی کاهش قیمت و نیز سومین سال پیاپی افت قیمت می باشد.نفت برنت برای دومین دوره متوالی شاهد کاهش قیمت بود و به 45.07 دلار بر بشکه رسید.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

آهنگ رشد اقتصادی بریتانیا در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ کند شده است. براساس داده های دفتر ملی آمار بریتانیا رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در این زمان نیم درصد بوده که نسبت به سه ماهه دوم سال ۰.۲ درصد افت دارد. در بازه زمانی یک ساله نیز رشد اقتصادی بریتانیا ۲.۳ درصد گزارش شده است.کاهش فعالیتهای تجارت خارجی بریتانیا و افت حجم صادرات عامل مهمی در پایین آمدن روند رشد اقتصادی این کشور بوده است. کند شدن آهنگ رشد جهانی اقتصاد و تولید ناخالص داخلی چین حجم مبادلات تجاری بریتانیا با مشتریان بزرگ این کشور را تنزل داده است.بالابودن ارزش پوند در برابر دلار آمریکا نیز عاملی است که در محاسبات مربوط به دلایل افت تجارت خارجی بریتانیا جای می گیرد.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

نفت برنت و ذخایر آمریکا 26 نوامبر 2015

قیمت نفت خام برنت کاهش داشت اما نفت خام ایالات متحده روز پنج شنبه شاهد افزایش قیمت بود که دلیل آن سبک شدن معاملات به دلیل تعطیلات روز شکرگزاری، پس از اعلام ذخایر که کمتر از پیش بینی ها بود و نیز سقوط تعداد سکوهای حفاری فعال نفت در ایالات متحده می باشد.نفت برنت با 11 سنت کاهش به 46.06 دلار بر بشکه رسید.نفت خام ایالات متحده با 11 سنت افزایش رقم 43.15 دلار بر بشکه را ثبت نمود.نگرانی ها در مورد عرضه ی مازاد نفت با توجه به اینکه اوپک مصصم است تولید خود را در سطح بالایی حفظ کند تا از سهم خود از بازار دفاع کند بر قیمت نفت برنت تاثیر گذاشته است و باعث ترس از رسیدن فیمت ها به حدود 30 دلار بر بشکه شده است.نفت خام ایالات متحده با افزایش کمتر ا زپیش بینی ها در میزان ذخایر نفتی مورد حمایت واقع شد. ذخایر نفتی در هفته ی منتهی به 20 نوامبر شاهد 1 میلیون بشکه افزایش بودند و نهمین هفته ی متوالی کاهش را سپری کردند. این میزان رشد کمتر از پیش بینی 1.2 میلیون بشکه ای تحلیلگران بود.به گفته ی تحلیلگران، نفت خام ایالات متحده از سوی کاهش تعداد سکوهای نفتی هم تقویت شد که نشانه ای ست از این که حفاران در انتظار قیمت های بالاتر نفت هستند. داده های شرکت خدمات نفتی Baker Hughesنشان داد تعداد سکوها برای دوازدهمین هفته از سیزده هفته ی گذشته کاهش داشتند.

 

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

پیش بینی می شود سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک برای حفظ نفوذ و سلطه خود بر بازار معاملات نفتی در نشست ماه دسامبر خود نسبت به عدم تغییر در سطح تولید روزانه نفت اتخاذ تصمیم کند.اوپک برای مهار روند تولید روزانه نفت کشورهای غیرعضو این سازمان استراتژی عدم کاهش سطح تولید خود را در دستور کار قرار داده است. امری که در تداوم روند نزولی قیمت نفت نقش داشته است.از سوی دیگر در صورت رفع تحریمهای بین المللی علیه ایران و افزایش سطح تولید نفت این کشور پیش بینی می شود قیمت نفت بازهم کاهش پیدا کند.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

آیا پس از افزایش تنش بین ترکیه و روسیه روابط تجاری دو کشور مختل خواهد شد؟

سرنگونی یک فروند هواپیمای جنگنده روسیه توسط ارتش ترکیه می تواند در روند روابط تجاری بازرگانی این دو کشور تاثیر منفی گذارد.ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در واکنش به این واقعه آنرا «فرو کردن خنجر از پشت» توصیف کرده است. سرگئیی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز سفر خود به ترکیه را لغو کرده است. در مقابل رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه تصریح کرده کشورش از مرزهای خود دفاع کرده است.دو کشور در بخشهای انرژی، گردشگری، نساجی و مواد غذایی مبادلات تجاری زیادی دارند. در سال ۲۰۱۴ درآمد مسکو از معاملات با ترکیه به رقم ۲۵ میلیارد دلار رسیده است. در مقابل ترکیه نیز درآمدی معادل ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار از روابط تجاری بازرگانی خود با روسیه بدست آورده است.کریس بوشام، کارشناس شرکت «آی جی» گفت: «مسلما اگر روس ها به اعمال تحریم ها روی آورند تاثیر مستقیمی بر روی اقتصاد ترکیه خواهد داشت. آنها از توافقات مقدماتی سخن به میان آورده اند که ممکن است با این واقعه منتفی شوند. اما شخصا اعتقاد دارم این موضوع در بلند مدت تاثیری بر روی روابط بین طرفین نخواهد داشت.»گردشگران روسی در رونق صنعت گردشگری ترکیه نقش مهمی را ایفا می کنند. در سال ۲۰۱۴ بیش از ۳ میلیون گردشگر روس به ترکیه سفر کرده است.از سوی دیگر پروژه احداث خط لوله انتقال گاز بین ترکیه و روسیه به ارزش ۱۱ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۴ آغاز شده و بدلیل اختلافات بین طرفین متوقف مانده است. با وجود تنشهای موجود پیش بینی می شود از سرگیری فعالیتهای این پروژه منتفی شود.

 

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

پس از دوران کوتاه رشد، رکود اقتصادی به ژاپن بازگشته است. به نظر می رسد سیاست های موسوم به “اقتصاد آبه” که شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن برای به حرکت درآوردن چرخ های اقتصاد سومین اقتصاد بزرگ جهان به اجرا در آورده، ثمر نداشته است. این دومین بار است که در طول زمامداری او وضعیت اقتصاد این کشور با بحران روبرو می شود.امروز مؤثر بودن برنامه تسهیل کمّی که به شکل پیوسته در ژاپن اجرا شده، زیر سؤال رفته است و خیلی ها می خواهند بدانند تأثیر تحولات اخیر بر ارزش ین و معاملات ارز در کشورهای عربی چه خواهد بود.ارقامی که دولت ژاپن دوشنبه گذشته (۱۶ نوامبر) منتشر کرده است نشان می دهد که بین ماه های ژوئیه و سپتامبر، اقتصاد این کشور دو دهم درصد انقباض داشته است.در چند گزارش دلیلهایی برای این مسئله ذکر شده است. از جمله این دلایل کمبود سرمایه، کاهش پولی که شرکت های ژاپنی هزینه می کنند که باعث می شود دستمزدها افزوده نشود و همچنین تقاضای کمتر چین برای کالاهای اقتصادی است.

 

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ادامه مطلب...
ارسال توسط شایان دیبا

بازار بورس مسکو به سرنگونی یک فروند هواپیمای جنگنده «سوخوی» روسیه توسط ارتش ترکیه واکنش منفی نشان داد. شاخص سهام در اواسط کار روز سه شنبه این بازار بیش از ۳ درصد افت داشته است.این واقعه تنش را بین دو کشور به اوج خود رسانده امری که موجب شده سرمایه گذاران با نگرانی، به این تحولات واکنش منفی نشان دهند.سقوط شدید ارزش سهام شرکت روس «گازپروم» یکی از مهمترین کمپانی های تامین کننده گاز ترکیه در پایین آمدن میانگین ارزش سهام در بازار بورس مسکو نقش زیادی داشته است.از سوی دیگر شاخص سهام در بازار بورس استانبول نیز به همین سرنوشت دچار شده و تا اواسط کار این بازار با افتی معادل ۱.۳۷ درصد مواجه بوده است.ارزش لیره ترکیه در برابر دلار آمریکا هم حدود یک درصد تنزل پیدا کرده است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

آخرین ارزیابی های وزارت بازرگانی از میزان رشد اقتصادی ایالات متحده آمریکا نشان می دهد تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ نسبت به سه ماهه پیش از آن افت داشته است. اگر چه میزان رشد اقتصادی آمریکا در بازه زمانی یک ساله با ۲.۱ درصد بالاتر از ارزیابی های قبلی است اما نسبت به سه ماهه دوم سال ۱.۸ درصد افت دارد.بانک مرکزی ایالات متحده در نشست پراهمیت ماه دسامبر خود تحولات مربوط به آمار رشد اقتصادی کشور و سایر شاخصهای مهم اقتصادی را بررسی خواهد کرد. پیش بینی می شود سیاست گذاران این نهاد به رهبری جانت یلن در پایان این نشست نسب به افزایش و یا عدم افزایش نرخ بهره خود اتخاذ تصمیم کنند.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

بالاگرفتن تنش بین ترکیه و روسیه در پی هدف قرار گرفتن یک جنگنده روسی توسط ارتش ترکیه موجب نگرانی سرمایه گذاران شده و شاخص سهام را در اکثر بازارهای بورس اروپایی با افت همراه کرده است.ارزش سهام در پایان کار روز سه شنبه بازار بورس استانبول افت ۴.۳۹ درصدی داشته، این افت در بازار بورس مسکو ۳.۳۴ درصد گزارش شده است. ارزش سهام در بازار بورس لندن نیز کاهشی معادل ۰.۴۵ درصد را تجربه کرده است.از سوی دیگر با این تحولات نرخ بهره استقراض دولتی روسیه افزایش یافته و ارزش لیره ترکیه در برابر دلار آمریکا نیز در بازار مبادلات ارزی کاهش یافته است.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

GOLD DOLLAR

از آنجا که سرمایه گذاران هم چنان پیش بینی می کنند نرخ بهره بانکی ایالات متحده تا پایان سال جاری افزایش یابد، طلا دومین روز متوالی کاهش قیمت را سپری می کند. این پیش بینی باعث کاهش تقاضا برای فلزات قیمتی شد چرا که سرمایه گذاری در بخش طلا بدون بهره می باشد. پالادیوم به حد کف هفت ساله ی خود رسید. طلای تحویل فوری شاهد 0.3% به 1072.72 دلار بر اونس رسید در حالی که روز دوشنبه 1069.18 دلار بر اونس را ثبت نموده بود. در 18 نوامبر قیمت ها تا 1064.55 دلار بر اونس هم کاهش یافته بود که کمترین نرخ از فوریه 2014 تا کنون می باشد. بسیار انتظار می رود سیاست گذاران فدرال رزرو در نشست 15-16 دسامبر در واشنگتن نرخ بهره های فدرال را برای اولین بار از سال 2006 افزایش دهند. این مساله باعث تقویت قدرت دلار و افزایش فشار بر طلا شده است. شانس افزایش نرخ درماه بعد به 74% رسیده در حالی که در پایان ماه اکتبر تنها 50% بود. بار دیگر Yellen تاکید کرد افزایش نرخ ها تدریجی خواهند بود. روز دوشنبه داده های بلومبرگ نشان داد منابع معاملاتی طلا با 6.62 تن کاهش به 1495.07 تن رسیده اند که کمترین میزان از فوریه 2009 تا کنون می باشد.در بورس طلای شانگهای، طلا با خلوص 99.99% شاهد 0.2% افزایش و رسیدن به 221.25 یوان بر گرم بود. پلاتین با 1.1% کاهش به 835.96 دلار بر اونس رسید که کمترین قیمت از دسامبر 2008 تا بحال است. نقره اما با 0.2% رشد قیمت روبرو بود و پالادیوم تغییر اندکی داشت.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

 

federal

رئیس بانک فدرال ایالات متحده Janet Yellen گفت در حالی که بسیاری از سرمایه داران سال ها از نرخ بهره های کم ناامید بودند، این نرخ های بسیار کم برای تقویت اقتصاد در دوران پس از رکود لازم بودند.روز دوشنبه Yellen در نامه ای به Ralph Nader مدافع حقوق مصرف کننده نوشت: نرخ های بهره ی کم با کاهش هزینه ی استقراض برای کسب و کارها و مصرف کنندگان، به ایجاد میلیون ها شغل کم نمودند.بانک فدرال تاکید نمود ممکن است تبه زودی شرایط برای افزایش نرخ ها مهیا باشد. وی تصریح نمود افزایش نرخ تدریجی خواهد بود.این سخنان در جواب نامه ی Nader بود، که به نمایندگی از سرمایه دارانی که از نرخ بهره ی بانکی نزدیک به صفر ناامید بودند نوشته شده بود.بانک فدرال نرخ بهره ی کلیدی را از دسامبر 2007 تا کنون نزدیک به صفر نگاه داشته است که یک رکورد محسوب می شود. در پاسخ به نامه ی Nader که از سوی بانک فدرال انتشار عمومی یافت، Yellen گفت نرخ های بهره ی پایین تنها بازتاب بخشی از سیاست های بانک فدرال می باشد. وی افزود بانک مرکزی به مشکلات ضعف اقتصادی بعد از بحران مالی 2008 و نیز دوران رکود شدیدی را پشت سر گذاشته است.نرخ های بهره ی کم، خرید های بزرگ مصرف کنندگان را مقرون به صرفه شاخته و باعث تشویق سرمایه گذاری در بخش کسب و کار شده است.. این اقدامات باعث تقویت روند بازیابی اقتصاد شدند و به ایجاد میلیون ها شغل جدید کمک نمودند.به گفته ی Yellen، زمانی که بانک فدرال افزایش نرخ بهره را آغاز کند، این روند تدریجی خواهد بود تا از اشتباهاتی که سایر ارزها در افزایش سریع نرخ بهره نرتکب شده اند، اجتناب شود. وی افزود ژاپن که در آن نرخ بهره ها در بیست و پنج سال گذشته نزدیک به صفر بوده است، بسیار با احتیاط عمل می کند.بسیاری از اقتصاددانان خصوصی بر این باورند در صورتی که داده های اقتصادی از الان تا زمان نشست بعدی در 15-16 دسامبر نشان از پیشرفت های بیشتر در بازار کار داشته باشد، بانک فدرال در آن نشست، تصمیم به افزایش نرخ بهره خواهد گرفت.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا

DOLLAR

روز سه شنبه دلار در برابر سبد ارزها به حد اوج هشت ماهه ی خود نزدیک شد. دلیل این رشد پیش بینی افزایش نرخ بهره از سوی بانک فدرال ایالات متحده در ماه دسامبر می باشد. شاخص دلار در 99.756 قرار دارد که از حد اوج هشت ماهه ی 100.00 چندان دور نیست. هفته ی گذشته این شاخص تا 98.735 هم کاهش یافته بود که پس از روزهای بازدهی قوی به علت چشم انداز سیاست های پولی، به عنوان دوره ی اصلاحی در نظر گرفته شد. یورو با 0.1% کاهش در 1.0631 دلار نهایی شد. پیش از این یورو تا 1.0592 دلار هم کاهش یافته بود. هفته ی گذشته و زمانی که دلار تحت فشار بود، این ارز رقم 1.0736 را ثبت نمود. حدود 90% اقتصاددانان پیش بینی می کنند فدرال رزرو ماه آینده نرخ بهره ها را افزایش دهد و بر این اساس، سرمایه گذاران قیمت گذاری را انجام داده اند. به این دلیل است که معتقدیم اصلاحات هفته ی قبل تکنیکال بود و فاندامنتال نبود. بررسی های گروه CME نشان از این دارد که سرمایه گذاران برای افزایش نرخ بهره توسط بانک فدرال در ماه آتی، 75% شانس قائل اند. دلار در برابر ین با 122.90 ین به ازای هر دلار، تقریبا ثابت مانده و از حد کف 122.62 ین هفته ی گذشته دور شد. دلار استرالیا با 0.1% کاهش، رقم 0.7188 دلار را ثبت نمود. این شاخص روز جمعه با رسیدن به 0.7250 دلار حد اوج سه و نیم هفته ای را رقم زد اما بعد از آن با توجه به ضعف بخش کالا، روند نزولی را آغاز نمود. مس، یکی از صادرات مهم استرالیا، به حد کف شش ساله رسیده است. علت این کاهش را می توان نگرانی ها در مورد تقاضای جهانی و نیز دلار قوی دانست.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This
چاپ این صفحه

ارسال توسط شایان دیبا
صفحه قبل 1 ... 8 9 10 11 12 ... 27 صفحه بعد